Ciasto:
- 30 dag mąki = 1 ¼ szklanki i więcej
- 10 dag margaryny = ½ kostki
- 2 żółtka + 1 jajko
- 10 dag cukru pudru = ¾ szklanki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
wymieszać i wykleić blachę
Ser:
- 1 kg półtłustego (3x mielony)
- ½ szklanki oleju
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 budyń śmietankowy
- 2 całe jajka + 4 żółtka
- olejek cytrynowy lub sok z cytryny
- wszystko zmiksować i wylać na wyłożoną blaszkę
- piec ok. 50 min w temperaturze 180 stopni – 200 stopni C
- pod koniec pieczenia (15 min przed końcem) nałóż ubitą pianę z 6 białek i 1 szklanki cukru
- piec nadal aż wierzch się zrumieni