Składniki :
Przygotowanie :
Do masła stopniowo dosypujemy 2/3 cukru i ubijamy mikserem na puszystą masę.
Rozbić trzy jajka; żółtka oddzielamy od białek i dodajemy z dwoma całymi jajkami do masy.
Dosypujemy obie mąki i proszek do pieczenia.
Tortownice,smarujemy masłem i sypiemy bułką tartą, na to wykładamy ciasto.
Rabarbar obieramy i kroimi w kawałeczki po czym układamy na cieście. Można lekko obsypac cukrem i płatkami migdałowymi.
Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180o C.
Resztę z białek i cukru ubijamy na sztywną pianę (ja dodałam jedno białko extra)
Do białka dodajemy wiórki kokosowe. Rozsmarowujemy na podpieczonym cieście i pieczemy 30 minut.
W połowie pieczenia na wierzch piany posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego :)