Logowanie

Dodatki do dań

warning: Creating default object from empty value in /home/adlatusp/domains/alefajne.pl/public_html/przepisy/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Frytki

  • Dobre zieminaki to _PODSTAWA_
  • Obrac, pokroic (w zaleznosci od upodoban - ja lubie takie ok. 0.5 cm)
  • Rozgrzac _mocno_ olej...
  • Wrzucic pokrojone ziemniaki..
  • Smazyc na zloto do samego konca nie zminiejszajac temperatury..
  • Podawac solone :) (z keczupem albo (polecam!!!) majonezem...)

Zlepianie sie frytek i tworzenie "masy" zalec moze najprawdopodobnie od za niskiej temperatury albo zlego gat. ziemniakow...

Portret użytkownika Krzysztof

Onion rings

  • 2 duże cebule
  • 75g mąki
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta papryki
  • ½ łyżeczki cukru
  • rozbełtane jajko
  • 125 ml mleka
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Wszystkie suche składniki wymieszać razem. W osobnej misce wymieszać składniki mokre. Mokre dodać do suchych i maczać w tej masie cebulowe 1-2 cm krążki, po czym wrzucać do gorącego tłuszczu i smażyć aż do uzyskania złotawo - brązowego koloru.

Subskrybuje zawartość