Logowanie

Mięso (różne)

warning: Creating default object from empty value in /home/adlatusp/domains/alefajne.pl/public_html/przepisy/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Bigos 1

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 300 g wędliny (może byś każdy rodzaj kiełbasy)
  • 300 g mięsa gotowanego (może być wołowe i cielęcina - zupełnie obojętne)
  • 2 liście laurowe (małe 3, albo 1,5 dużego)
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sol,
  • vegeta,
  • przecier pomidorowy,
  • ketchup,
  • pieprz,

Kapustę odcisnąć z soku i przepłukać letnia woda, najlepiej na sicie.

Pasztet z warzywami

  • 40 dkg boczku wieprzowego (surowego)
  • 40 dkg wątroby
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • cebula
  • 2 jajka
  • bułka 1 szt
  • sól i pieprz

Mięso z warzywami zagotować, wątrobę zaparzyć,
wszystko skręcić przez maszynkę do mięsa, dodać bułkę namoczoną w wywarze, sól i pieprz i piec 1 godzinę w temp 180 °C

Subskrybuje zawartość