Logowanie

kruszaniec

warning: Creating default object from empty value in /home/adlatusp/domains/alefajne.pl/public_html/przepisy/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Kruszaniec Babci Anielki

Kruszaniec Babci Anielki
  • 3 szkl mąki krupczatki
  • 1 szkl mąki tortowj
  • 1 kostka i 1 łyżka margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 5 żółtek (białka na pianę)
  • 1 szkl cukru (do białek)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka kakao
  • agrest lub wiśnie

Mąkę, margarynę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka posiekać nożem i wyrobić ciasto.

Ciasto podzielić na 3 części. 1 część ciasta położyć na spodek blachy, do drugiej dodać kakao, rozkruszyć na blachę. Posypać agrestem lub innym owocem. Nałożyć na to ubitą pianę z białek i cukru. Na pianę rozkruszyć 3 część ciasta. Piec w temp 180ºC.

Subskrybuje zawartość